Spolning av avlopp

Stopp i avloppet eller trögflytande rör? Vi rensar effektivt allt material som inte hör hemma i avloppsrören.

Högtrycksspolning är det bästa, snabbaste och mest effektiva sättet att få ett avloppssystem rent. För att rengöra avloppet använder vi oss av vanligt vatten som spolas i olika tryck. Högtrycksspolning är en mycket skonsam och miljövänlig metod.

Vi skapar en kraftfull vattenstråle som gör att avlagringar och föremål i ledningen lossnar och transporteras bort. Vid rensning av avloppssystem med korrekt högtrycksspolning blir rören helt rena igen. Effekten blir att du får samma genomströmning som när rören var nya, samtidigt som du kan förlänga driftstiden med flera år.

Högtrycksspolning är miljövänligt och vi använder bara vanligt vatten – inga kemikalier behövs.

Rörmokare Stockholm
Rörmokare Stockholm

När kan man använda sig av rörspolning?

Vi utför högtrycksspolning av alla sorters rör. Från avloppsrensning i små handfat, dusch, toa, köksavlopp, av stående stammar till liggande samlingsledningar. Högtrycksspolning är en smidig och bra lösning för att få avloppssystemet rent när det har blivit akuta stopp eller genomrinningen går trögt. En högtrycksspolning lossar avlagringar och föremål och problemen blir lösta på ett effektivt och skonsamt sätt.

Vi kan även göra underhållsspolningar av ditt system, det är ett ekonomiskt sätt att undvika dyra självrisker när det blivit stopp eller översvämningar i systemet.

Olika metoder vid högtryckspolning av avlopp

Vi använder oss av antingen varmt eller kallt vatten beroende på vilka typ av problem som ligger bakom stoppet. Spolning med varmvatten i kombination med högt tryck löser till exempel fett och beläggningar i avlopp, stammar och andra ledningar. Fördelen med spolning oavsett metod är att man både får bort eventuella stopp och igenslamningar, dessutom kan man rensa och förlänga driftstiden med flera år.

Filmning av rör

Stöter vi på trasiga rör, rötter eller beläggningar av olika typer kan vi söka efter problemstället med kamera. Att filma rören och avloppen är mest kostnadseffektiva metoden för att se var felet ligger. När vi hittat felet är det sedan tydligt vilken åtgärd som behövs sättas in. En rörinspektion genom filmning är också förebyggande genom att man kan förhindra framtida stopp. Det kan bli kostsamt som att få ett akut stopp i avloppet eller en översvämning.

Läs mer om filmning av avlopp och rör här

Rörmokare Stockholm

Använd dig av ROT avdrag på högtrycksspolning

Det går att söka avdrag med 50 % på arbetskostnaden om du privatperson. Du kan läsa mer om ROT-avdrag här.

Vad behöver du hjälp med?